رکود تورمی چیست؟

رکود تورمی چیست؟

رکود تورمی از جمله مشکلات اقتصاد است که بسیار کمیاب بوده اما زمانی که رخ دهد بسیار مخرب است. رکود تورمی همان طور که از اسم آن پیداست از دو کلمه رکود و تورم تشکیل شده و نشان دهنده دو مشکل بزرگ در اقتصاد کشورهای جهان است و هنگام رخ دادن باید سیاست های مالی مختلفی اجرا شود. ما در این مقاله قصد داریم تا به رکود تورمی پرداخته و روش های مواجه با آن را به شما عزیزان آموزش دهیم. تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا رکود تورمی را در اقتصاد کشورهای جهان بررسی کنیم.

رکود تورمی چیست؟

رکود تورمی از دو کلمه رکود و تورم به وجود آمده و نشان دهنده یک مشکل بزرگ در اقتصاد یک کشور می‌باشد. همان طور که در مقالات رکود و تورم گفته شد، این دو از جمله مشکلات اقتصاد کشورها می‌باشد. رکود به معنی کاهش رشد اقتصاد و افزایش بیکاری بوده و تورم نشان دهنده افزایش قیمت محصولات در اقتصاد یک کشور می‌باشد. رکود و تورم مخالف یکدیگر هستند و در گذشته اگر تورمی به وجود می‌آمد، خبری از رکود نبود. اما با گذشت زمان این دو به طور همزمان رخ دادند. هنگامی که در یک اقتصاد هم رکود و هم تورم وجود داشته باشد، به آن رکود تورمی گفته می‌شود.

در تورم مردم پولی برای خرج کردن داشتن که با خریدهای بیشتر، عرضه کم و تقاضا افزایش پیدا می‌کند. اما در رکود تورمی دیگر خبری از افزایش خریدهای مردم نیست. در رکورد تورمی با اینکه قیمت ها افزایش پیدا می‌کند اما سطح درآمد مردم کاهش پیدا کرده و خرید مردم کاهش پیدا می‌کند. در اینجاست که رکود تورمی قوانین مربوط به اقتصاد را نقص کرده و جلوه جدیدی از اقتصاد را نشان می‌دهد.

همان طور که گفته شد، رکود تورمی بسیار کمیاب و نادر بوده و در سالیان گذشته برای اولین بار در سال 1970 رخ داد. در این سال کشور آمریکا به طور همزمان دچار رکود و تورم شد که از آنجایی که یک اتفاق نادر در اقتصاد جهان بود، بسیار غیرمنتظره و دوره از باور اقتصاددان های این کشور بود.

تاریخچه به وجود آمدن رکود تورمی در جهان

همان طور که گفته شد، برای اولین بار در سال 1970، جهان با اصطلاح رکود تورمی مواجه شد. در آن زمان ریچارد نیکسون، رئیس جمهور آمریکا به دنبال اجرای یک سیاست پولی بوده که عرضه پول را افزایش می‌داد. اما اندکی بعد، به دلیل افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی، در دهه 70 آمریکا با تورم دو رقمی رو به رو شد و در کنار آن، نرخ بیکاری هم افزایش پیدا کرد.

دلایل به وجود آمدن رکود تورمی در اقتصاد

در بین اقتصاددان ها نظرات مختلفی در مورد دلایل به وجود آمدن رکود تورمی وجود دارد. به طور مثال در بین برخی از اقتصاددان‌ ها، به وجود آمدن اقتصاد تورمی به دلیل ایجاد جهش در قیمت منابع مصرفی مردم است. به طور مثال قیمت مواد غذایی و یا نفت در زمانی اندک افزایش چشمگیری داشته که باعث ایجاد رکود تورمی می‌شود.

برخی از اقتصاددان های جهان نیز دلیل به وجود آمدن رکود تورمی را، چاپ و عرضه پول می‌دانند. با افزایش عرضه پول، ارزش آن کاهش پیدا کرده و رکود تورمی به وجود می‌آید. برخی دیگر نیز بر این معتقد هستند که قوانین سخت برای انجام معاملات و تجارت و همچنین مالیات های بسیار زیاد باعث به وجود آمدن رکود تورمی می‌شود.

تاثیرات رکود تورمی به مشاغل و کسب و کارها

از آنجایی که رکود تورمی بسیار سخت و زمان بر بوده و رفع آن نیز نیازمند تدابیر زیادی هست، با وجود آمدنش تاثیرات منفی زیادی بر کسب و کارها دارد. این تاثیرات منفی بر کسب و کارهای کوچک بیشتر بوده و آسیب های زیادی به آنها وارد می‌کند. دلیل آن هم این است که هزینه های شرکت ها افزایش پیدا کرده و برخی از شرکت ها برای بقای خود اقدام به اخراج کارمندان خود می‌کنند. با وجود بیکار شدن افراد، دستمزد دیگر کارمندان نیز افزایش پیدا نمی‌کند و به همین دلیل قدرت خرید مردم همچنان پایین می‌ماند. در اینجاست که کارمندان و کارگران به دنبال افزایش حقوق بوده و به دلیل اینکه فروش شرکت ها پایین است، امکان افزایش حقوق برای شرکت ها وجود ندارد. اینجاست که چرخه آسیب دیده در اقتصاد به وجود آمده و مصرف کننده پول بیشتری برای هزینه ندارد. با عدم خرید مصرف کنندگان، فروش شرکت ها نیز کمتر خواهد شد.

راهکارهای درمان و کنترل رکود تورمی در اقتصاد

این راهکار هنگامی که در سال 1970 رکود تورمی در اقتصاد آمریکا رخ داد، اجرا شد. در این راهکار، ابتدا مالیات برای شرکت ها و افراد کاهش پیدا می‌کند. با این روش، قدرت خرید شرکت ها و افراد افزایش پیدا می‌کند. پس از آن با روش های مختلف، عرضه پول کاهش پیدا می‌کند. با این روش تقاضا برای پول افزایش پیدا کرده و ارزش آن افزایش پیدا می‌کند. در چنین وضعیتی تورم نیز کنترل شده و ارزش پول ملی افزایش پیدا می‌کند.

3.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید