تحلیل سنتیمنتال در بازار فارکس (Sentiment Analysis)
اغلب معامله گران بازارهای فارکس، بورس و ارزهای دیجیتال تنها دو با نوع تحلیل یعنی تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال آشنا بوده و چیزی در مورد تحلیل سنتیمنتال نمیدانند. تحلیل سنتیمنتال یا تحلیل احساسی یکی از تحلیل های جدید در بازارهای مالی بویژه بازار فارکس میباشد که در این مقاله قصد داریم تا به صورت تخصصی به آن بپردازیم. در ادامه توضیحات خوبی در مورد تحلیل سنتیمنتال و تاثیر آن در بازار فارکس برای شما عزیزان ارائه خواهیم داد.
تحلیل سنتیمنتال چیست؟
تحلیل سنتیمنتال یا تحلیل احساسی یکی از سه نوع تحلیل در بازارهای مالی میباشد که بر احساسات معامله گران بر کل یک بازار مالی یا بخشی از آن دقت داشته و آن را بررسی کرده و میسنجد. در این روش، تحلیل کنندان تلاش میکنند تا از طریق بررسی عوامل غیرفنی و عوامل روانشناختی، مانند احساسات معاملهگران، انتظارات بازار، و شایعات، به درک عمیقتری از روند بازار و تغییرات قیمتها برسد.
با وجود روش های تحلیل مانند پرایس اکشن که بر این عقیده هستند که همه چیز در قیمت ها خلاصه شده است؛ اما در بازارهای مالی تا حدودی این عقیده پیچیده تر بوده و به همین سادگی ختم نمیشود. در بازارهای مالی مانند فارکس، بورس و ارزهای دیجیتال، هر کدام از معاملهگران یک عقیده و احساس مخصوص به خود را داشته و این احساسات بازارهای مالی را شکل میدهند. تفکرات و احساسات و نظرات معامله گران بدون توجه به مسائل و اطلاعات دیگر میتوانند به بازارهای مالی به راحتی شکل دهند.
نکته جالب در مورد تحلیل سنتیمنتال این است که بر اساس تحقیقات انجام شده، سود و زیان و صعود و نزول سهام و انواع جفت ارزها در بازارهای مالی نتیجه درک و تفسیری است که معامله گران از داده های اقتصادی کسب کرده و بر اساس این تفسیر اقدام به خرید و فروش در بازارهای مالی کردهاند.
تحلیل سنتیمنتال در فارکس
تحلیل سنتیمنتال به عنوان یک تحلیل جدید و بروز در بازار فارکس شناخته شده و معامله گران زیادی از این تحلیل احساسی برای بدست آوردن موقعیت های خرید و فروش در جفت ارزهای فارکس استفاده میکنند. تحلیل سنتیمنتال در بازار فارکس به مسئله ریسک در معاملات تمرکز خاصی داشته و هنگامی که قدرت ریسک معامله گران افزایش پیدا میکند، معمولا به سمت جفت ارزها و دارایی های میروند که سود بیشتر دارد. همچنین در صورت کاهش قدرت ریسک معامله گران در بازار فارکس، به سمت دارایی های امنی مانند طلا (XAU/USِD) و یا جفت ارزهای دلار آمریکا میروند.
نکته جالب تر در مورد تحلیل سنتیمنتال در فارکس و موارد ریسک پذیری و ریسک گریزی در آن این است که در هنگام افزایش ریسک پذیری معامله گران، معمولا در انتشار اخبار مثبت و خوشبینانه، این دسته از معامله گران واکنش بسیار بیشتری به این اخبار نشان داده و بازار فارکس به دلیل ریسک پذیری معامله گران از نوسانات با حجم بیشتری برخوردار میشود. همچنین در هنگامی که معامله گران ریسک گریز میشوند در این هنگام در صورت انتشار اخبار منفی، واکنش بسیار بیشتری به این اخبار منفی نشان میدهند. همچنین به اخبار مثبت نیز واکنش خوبی نشان نداده و به نوعی بازار دچار یک ریسک گریزی بسیار بزرگ شده است.
نکته بعدی در بررسی های انجام شده در مقایسه تحلیل تکنیکال با تحلیل فاندامنتال و تاثیر هرکدام تحقیقاتی انجام شده است. در این تحقیقات با بررسی این واقعیت ترسناک در بازار فارکس که برای کسب درآمد در آن باید بیشتر معامله گران ضرر کنند، بر اساس احساسات معامله گران و اینکه چه تحلیلی نسبت به بازار دارند، برعکس احساسات اکثریت معامله گران عمل کنیم که نتیجه بسیار فوق العاده ایجاد شد. برای همین منظور تحلیل احساسی یا سنتیمنتال در فارکس میتواند در تبدیل شدن ما به عنوان یک معامله گر حرفه ای در بازار فارکس بسیار کمک کننده باشد.
گزارش تعهد معامله گران (CoT)
یکی از گزارشات مهم در بازارهای مالی، گزارش تعهد معاملهگران یا به اختصارCoT (Commitments of Traders) میباشد و از مهمترین دادههای موجود در بازارهای مالی است که توسط کمیسیون تجارت آینده های کالا(CFTC) در ایالات متحده آمریکا منتشر میشود. این گزارش به معاملهگران و سرمایهگذاران اجازه میدهد تا به درک بهتری از تراز و میزان موقعیتهای معاملاتی در بازار برسند و از آن به عنوان یک ابزار تحلیلی برای تصمیمگیری در مورد معاملات خود استفاده کنند؛ همچنین برای بدست آوردن احساسات معامله گران در بازار فارکس و چند بازار مالی دیگر کاربردی است.
About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد
دیدگاهتان را بنویسید