تحلیل تکنیکال در فارکس چیست؟
تحلیل تکنیکال را میتوان محبوب ترین روش تحلیل در بازار فارکس دانست که با تکیه بر گذشته بازار، به معامله گران این امکان را میدهد پیش بینی خوبی بر روی جفت ارزهای فارکس داشته باشند. مباحث مربوط به تحلیل تکنیکال به قدری گسترده میباشد که برای یادگیری آن باید ابتدا یک سبک در این زمینه را انتخاب کرده و سپس وارد این روش تحلیلی در بازارهای مالی شد. در این مقاله به صورت کامل تحلیل تکنیکال در فارکس را توضیح خواهیم داد.
تحلیل تکنیکال فارکس چیست؟
تحلیل تکنیکال نوعی تحلیل در بازارهای مالی بهویژه بازار فارکس میباشد که از طریق حرکات و تغییرات گذشتهی قیمت جفت ارز سهام، قیمت های آینده را پیش بینی میکند. باوری که معامله گران تحلیل تکنیکال در فارکس دارند این است که آنها حرکات قیمت در بازار ارز را تصادفی نمیدانند؛ بلکه معتقدند این حرکات بر اساس روندها و الگوهای شکل گرفته در گذشتهی بازار تکرار شدهاند.
در تحلیل تکنیکال با توجه به داشتن سبک ها و ابزارهای مختلف و وسعت بسیار آن، میتوانید از این روش تحلیلی برای پیش بینی روندها و الگوهای قیمتی استفاده کنید. ابزارهای تحلیل تکنیکال شامل پلتفرم های معاملاتی مانند متاتریدر، اندیکاتورهای مختلف مانند مووینگ اوریج ها و ایچیمو و ابزارهای مشابه، که همه این ابزارها به شما کمک میکند تا بتوانید روندها و حرکات را نمودارهای فارکس پیش بینی کنید.
تاریخچه تحلیل تکنیکال
جالب است که بدانید در تاریخچه تحلیل تکنیکال، این روش تحلیل از زمان های قدیم وجود داشته و با ابزارهای ابتدایی این روش مورد استفاده قرار میگرفته است. با توجه به تحقیقات مختلف، تحلیل تکنیکال از گذشتهی دور در آسیای صغیر و بخش های تجاری آشوری مورد استفاده قرار میگرفته است. حتی در یونان نیز از روش پیش بینی برای قیمت ها استفاده میشده است.
پس از این دوره در قرن هفدهم جوزف د لا وگا فردی در که در هلند زندگی میکرد با نوشتن کتاب هایی در زمینه تحلیل تکنیکال به فردی مشهور در این زمینه در سال 1688 تبدیل شد. او در توضیحات خود روش هایی را ارائه داد که در پیش بینی قیمت سهام در آمستردام کاربرد داشت.
در قرن هجدهم در ژاپن بود که فردی نام هوما مونهیسا دست به ابداع یکی از ابزارهای تحلیل بازارهای مالی یعنی کندل استیک ها زد. این فرد یک تاجر برنج ثروتمند بود که همه روز با کشیدن اشکال کندل استیک اختراع الگوهای کندل استیک توانست به موفقیت های بزرگی در این بازار دست پیدا کرده و پیش بینی های دقیقی انجام دهد. همین موفقیت های هوما بود که دولت ژاپن به او لقب سامورایی افتخاری داد.
در سال 1896 با آمدن نظریه داو، تحلیل تکنیکال به آمریکا ورود کرد. آقای چارلز داو که بنیان گذار داو جونز بود با ارائه نظریه خود، به این نکته پرداخت که اگر بر اساس روش خود میانگین ها او بیشتر از حد مشخص باشد، بازار صعودی است. او با مطالعه قله ها و کف های روزانه و هفتگی و ماهانه، الگوهای بازار را از این طریق بدست میآورد.
در سال 1920 بود که یکی از بهترین ابزارهای مالی یعنی ایچیموکو کینکو هیو توسط یک روزنامه نگار ژاپنی یعنی آقای گویچی هوسودا ابداع شد. این فرد با تلاش های فراوان و بیش از 30 سال تلاش برای طراحی این ابزار توانست یکی از قدرتمند ترین ابزارهای بازارهای مالی را طراحی کند. هوسودا با بیان قدرت ایچیمو ادعا کرد که معامله گران به کمک ایچیموکو میتواند با یکبار بررسی حمایت ها و مقاومت های بازارهای مالی را بدست آورند.
پس از نظریه داو، در سال 1929 فردی به نام ویلیام همیلتون، نظریه داو را اصلاح کرد. او مباحث جدیدی را وارد بازارهای مالی کرد و پیش بینی های مختلفی را برای بازارهای مالی انجام داد. در نظریه داو امکان زمان وقوع تغییرات در بازارهای مالی وجود نداشت که با اصلاحات ایشان این امکان فراهم شد.
در سال 1930 نظریه موج الیوت توسط رالف نلسون الیوت که یک نویسنده بود ارائه شد. او سرمایه گذاری بود که الیوت را از نظریه داو الهام گرفت و به این موضوع دست پیدا کرد که با بررسی الگوهای تکراری امواج امکان پیش بینی بازارهای مالی وجود دارد. الیوت با شناسایی فرکتال در بازارهای مالی توانست به این موضوع مهم دست پیدا کند.
مزایا و معایب تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال در فارکس دارای مزیت ها و معایب مختلفی است که در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت:
مزیت های تحلیل تکنیکال در فارکس
- سادگی در استفاده
- یادگیری آسان
- سرعت در تحلیل و بررسی
- ورود و خروج دقیق به جفت ارزها
معایب تحلیل تکنیکال در فارکس
- پیش بینی های مختلف
- عدم امکان تعیین ارزش ذاتی
- سیگنال های مختلف
تفاوت تحلیل تکنیکال با فاندامنتال
تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال دو روش تحلیل در بازار فارکس است که هرکدام طرفداران خاص خود را دارد. در تحلیل تکنیکال، معامله گر فارکس بر اساس الگوها و روندهای شناسایی شده در بازار، تحلیل های خود را انجام داده و بر اساس آن معاملات خود را انجام میدهد. در روش تحلیل فاندامنتال یا بنیادی فارکس، معامله گران از طریق بررسی مسائل اقتصادی کشورها و شاخص های اقتصادی و تقویم اقتصادی فارکس، تحلیل خود را بر روی جفت ارزهای فارکس انجام میدهند.
تفاوت تحلیل تکنیکال با فاندامنتال در فارکس طبق گفته های بالا مشخص است. در تحلیل تکنیکال، معامله گر به شاخص های اقتصادی و اخبار فارکس توجه نداشته و تنها از طریق نمودارهای فارکس و بررسی گذشته بازار، تحلیل های خود را انجام میدهد.
باور تحلیل گران فاندامنتال در فارکس این است که همه اطلاعات جفت ارزها در نمودار آنها منعکس نشده و ارزش ارزها با نمودارشان را جدا از یکدیگر میدانند. البته برخی معامله گران هم هستند که این دو روش تحلیل را با یکدیگر ترکیب میکنند، اما معامله گران فاندامنتال در فارکس اغلب اعتقادی به روش های تحلیل تکنیکال در فارکس نداشته و روش پیش بینی از تغییرات قیمت در گذشته را غلط میدانند.
یادگیری تحلیل تکنیکال در فارکس
یادگیری تحلیل تکنیکال با توجه سبک های مختلف آن نیازمند تلاش فراوان میباشد. قطعا داشتن یک مربی برای یادگیری تحلیل تکنیکال میتواند کمک کننده باشد. برای این منظور میتوانید در ابتدا از آموزش های رایگان فارکس آکادمی مجیدی راد برای این مورد استفاده کرده و پس از آن به آموزش های تخصصی آکادمی بپردازید. قطعا با ورود به دوره های آموزشی میتوانید سرعت پیشرفت خود در فارکس را افزایش دهید.
امیدواریم که از توضیحات داده شده در رابطه با تحلیل تکنیکال در فارکس مورد استفاده قرار گیرد. اگر سوالی در رابطه با تحلیل تکنیکال دارید خوشحال میشویم تا در بخش نظرات این صفحه در خدمت شما عزیزان باشیم.
About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد3 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
من به شخصه ترکیب دوتا تحلیل تکنیکال و فاندامنتال رو دوس دارم
این موضوع رو تو کلاس آموزشی آنلاین خیلی خوب و کامل توضیح دادید
برای یادگیری بورس بهتره اول تحلیل فاندامنتال سهام رو آغاز کنیم یا تحلیل تکنیکال؟