ماجرای ورشکستگی بروکر آلپاری در فارکس + شعبه آلپاری انگلستان
بروکر آلپاری یکی از بروکرهای معتبر و خوش نام در بازار فارکس بوده و در بین معامله گران ایرانی شناخته شده و جز محدود بروکرهایی میباشد که با وجود تحریم های آمریکا هنوز هم به ایرانیان خدمات ارائه میکند؛ سابقه بروکر آلپاری به بیش از 23 سال ارائه خدمات در بازار فارکس میرسد. یکی از اخبار منفی در مورد بروکر آلپاری ماجرای ورشکستگی این بروکر فارکس میباشد که در این مقاله قصد داریم تا به آن بپردازیم.
ورشکستگی بروکر آلپاری
قبل از پرداختن به داستان ورشکستگی بروکر آلپاری بهتر است کمی با این بروکر و شرکت های آن آشنا شویم. آلپاری یکی از بروکر های فارکس میباشد که از سال 1998 در کازان روسیه شروع به کار کرده و خدمات خود را به مشتریان و معامله گران فارکس ارائه میکند. آلپاری در ابتدا با توجه به تکنولوژی آن زمان از پلتفرم های معاملاتی بسیار ساده تر نسبت به امروز استفاده میکرد و در چندین کشور جهان شعبات خود را راه اندازی کرده بود. در سال 2004 با هدف گسترش خود در اروپا، شعبه انگلستان را افتتاح کرد. با توجه به اینکه شعبه انگلستان یکی از شعبات آلپاری بود اما شرکتی مستقل شناخته میشد. شعبه انگلستان بروکر آلپاری با نام Alpari UK نیز شناخته میشد و در آن زمان و با هدف ایجاد اعتماد بیشتری در بین معامله گران خود، رگوله FCA انگلستان را نیز دریافت کرد. با توجه به ورود آلپاری به اروپا و استقبال از آن، دفاتر دیگری را نیز در دیگر کشورهای اروپایی راه اندازی کرد و خدمات خود را گسترش داد. یکی از نوآوری های آلپاری در آن زمان، ارائه خدمات بیشتر و سریع تر بود و روند ثبت نام و واریز و برداشت را بسیار آسان کرده بود. روند رو به رشد آلپاری انگلستان به حدی زیاد شد که به دنبال گسترش خود در اروپا، اسپانسر تیم های بزرگی همچون وستهام یونایتد شد و برنامه های زیادی برای ارتقاء خود داشت. اما این روند رو به رشد در ماه ژانویه 2015 با مشکل رو به رو شد.
در ماه ژانویه 2015 همان طور که گفته شد بروکر آلپاری انگلستان (Alpari UK) به همراه دیگر بروکرهای فارکس در جهان با یک مشکل بزرگ رو به رو شدند که باعث از بین رفتن برخی از بروکرها و ورشکستگی آنها شد. در یکی از روزهای ژانویه 2015 که به جمعه سیاه نیز معروف است، طی اقدامی از سوی بانک مرکزی سوئیس (SNB) شوک وحشتناکی به بازار فارکس وارد شد. در همین ایام بانک مرکزی اروپا نیز به دنبال برنامه چاپ پول بود که این اقدام بانک مرکزی سوئیس یک غافلگیری بزرگ برای معامله گران فارکس بود. با این اقدام بانک مرکزی سوئیس جفت ارز EUR/CHF از نرخ 1.20 به 0.75 ریزش کرده و جفت ارز USD/CHF از 1.02 به 0.61 در عرض چند دقیقه ریزشی عظیم کرد. با بوجود آمدن این شرایط تمامی معامله گران فارکس که در این جفت ارزها در پوزیشن خرید بودن و حتی برای معاملات خود حد ضرر نیز قرار داده بودند، معاملات آنها وارد ضرر شد و بیشتر آنها نیز با حساب های معاملاتی منفی رو به رو شدند. دلیل عدم بسته شدن معاملات معامله گران به این دلیل بود که این جفت ارزها در بازار فارکس در عرض چند ثانیه دچار این ریزش شدند و به دلیل عوامل مختلفی مانند کندی سیستم های معاملاتی و تکنولوژی در آن زمان و عدم وجود پوزیشن های خرید در آن نقاط استاپ لاس معامله گران، عملا وجود حد ضرر برای این معاملات تاثیری نداشت و همگی با حساب های منفی رو به رو شدند.
با این شرایط به وجود آمده در بازار فارکس، برخی از بروکرهای فارکس مانند FXCM تا حد ورشکستی رفتند. همچنین شعبه بروکر آلپاری در انگلستان با نام Alpari UK که شرکتی مستقل از شرکت مادر بود، دچار ورشکستگی شد.
علت ورشکستگی شعبه انگلستان آلپاری Alpari UK
همان طور که گفته شد در 15 ژانویه 2015 معامله گرانی که در جفت ارزهایی مانند USD/CHF پوزیشن خرید داشتند، با ریزش این جفت ارزها، حد ضرر آنها فعال نشد و حتی با تمام شدن موجودی آنها نیز معاملات بسته نشد. همان طور که میدانید با رسیدن قیمت به حد ضررهای ما، معاملات به صورت خودکار بسته شده و اگر کال مارجین نیز شوید معامله شما بسته شده تا بروکر دچار زیان نشود. اما هنگامی که بازار در عرض چند ثانیه با ریزش های عظیم رو به رو شود و قیمت زیر حد ضرر شما رد شده و یک جهش بزرگ را میزند، در این مواقع پوزیشن شما بسته نشده و اگر موجودی حساب شما تمام شود، حساب شما منفی خواهد شد. اینکه چرا در آن زمان معاملات معامله گران بسته نشد عوامل دیگری نیز داشت و در بروکر آلپاری به دلیل کم بودن سرعت انجام معاملات و پایین بودن تکنولوژی آن، این اتفاق باعث ورشکستگی آلپاری انگلستان شد. در آن زمان شعبه آلپاری انگلستان با این رخداد و عدم بروزرسانی سیستم های خود، هزینه آن را با ورشکستی خود پرداخت کرد و دچار ضررهای بسیار زیادی شد.
البته همان طور که گفته شد شعبه آلپاری انگلستان Alpari UK از شعبه اصلی آن مجزا بود و شرکت مستقلی محسوب میشد. شعبه اصلی بروکر آلپاری که امروزه به معامله گران ایرانی نیز خدمات ارائه میکند تحت نظارت سنت وینسنت بوده و تا بحال دچار ورشکستگی نشده است. از این رو نیازی به نگرانی در رابطه با کار با بروکر آلپاری نبوده و این ورشکستگی مربوط به شعبه ای که ما ایرانیان از آن استفاده میکنیم، نمیشود. البته همیشه به دنبال یک بروکر معتبر باشید و در چنین مواقعی نیز داشتن یک سیستم معاملاتی سریع در بروکر میتواند از دست رفتن سرمایه های عظیم جلوگیری کند.
About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد
دیدگاهتان را بنویسید