چک لیست معامله در فارکس
چک لیست فارکس را میتوان مهمترین ابزاری دانست که باید قبل از هر معامله آن را بررسی کرد. چک لیست های فارکس یک استراتژی معاملات نبوده و تنها ابزاری است که شرایط هر معامله را قبل از هر معامله را بررسی میکند. این موارد در چک لیست فارکس به شما کمک میکند تا موارد مهم قبل از ورود به معامله را فراموش نکرده و از دست رفتن سرمایه خود در این بازار جلوگیری کنید. در ادامه توضیحات چک لیست معاملاتی فارکس را مشاهده خواهید کرد.
دلیل استفاده از چک لیست در فارکس
نظم یکی از اصول مهم بازار فارکس است که با داشتن یک چک لیست میتوان به این مهم دست پیدا کرد. یک چک لیست به معامله گر فارکس این امکان را میدهد تا سوالات مهم قبل از هر معامله را پاسخ داده و از این طریق به استراتژی معاملاتی خود پایبند باشد. البته چک لیست معاملاتی با استراتژی فرق دارد و چک لیست سوالاتی است که برای بررسی شرایط قبل از هر معامله از معامله گر پرسیده میشود.
با توجه به فرار بودن موضوعات مربوط شرایط قبل از ورود به هر معامله بهتر است از چک لیستی برای این موضوع استفاده کنید تا با بررسی آن مطمئن شوید که به تمامی موارد چک لیست قبل از ورود به معامله در فارکس پایبند بوده اید. چک لیست فارکس همانند چک لیست یک خلبان است که قبل از هر پرواز خلبان آن را بررسی کرده و تمامی شرایط قبل از پرواز را بررسی و چک میکند. چک لیست فارکس همانند چک لیست پرواز یک امر حیاتی برای هر معامله گر در بازار Forex است.
سوالات قبل از ورود به هر معامله در بازار فارکس
- آیا بازار روند صعودی دارد یا نزولی و یا در حال نوسان است؟
- آیا قیمت نزدیک به حمایت یا مقاومت است؟
- نسبت ریسک به ریوارد در هر معامله
- چه میزان سرمایه را ریسک کرده اید؟
- اخبار و رویدادهای مهم اقتصادی قبل از معامله
- آیا بر استراتژی معاملات پایبند هستیم؟
آیا بازار روند صعودی دارد یا نزولی و یا در حال نوسان است؟
قطعا یکی از مسائل مهم برای ورود به هر معامله در چک لیست فارکس، بررسی روند جفت ارزهای فارکس است. قطعا بازارهایی که دارای روند صعودی و یا نزولی هستند و این روند قابل شناسایی میباشد، درصد موفقیت معامله گران در آن بیشتر است. همچنین در بازارهای مالی که نقدینگی در آن بسیار زیاد است و بازار دچار نوسان یا رنج نمیشود، معامله گران میتوانند تحلیل های بهتری را انجام دهند. پس به عنوان یک معامله گر فارکس قبل از ورود به هر معامله، روند بازار را به دقت بررسی کنید.
آیا قیمت نزدیک به حمایت یا مقاومت است؟
یکی از مباحث مهم در تحلیل تکنیکال مخصوصا پرایس اکشن، نواحی حمایت و مقاومت در بازار فارکس است. این نواحی با توجه به پرایس اکشن، معمولا قیمت به این نواحی واکنش نشان میدهد. در هنگام رسیدن قیمت به نواحی حمایت، معامله گران در این نواحی دیگر به دنبال موقعیت های فروش نیستند و بیشتر به سمت معاملات خرید هستند که در مناطق مقاومتی برعکس این موضوع، معامله گران به دنبال موقعیت های خرید دیگر نیستند.
نسبت ریسک به ریوارد در هر معامله
نسبت ریسک به ریوارد(سود) نسبتی است که معامله گران فارکس در مقابل سودی که قرار است برای هر معامله بدست خواهند آورند حاضر هستند چه میزان ضرر را قبول کنند. با توجه به تجربه چندین ساله خود در بازار فارکس، اکثر معامله گران موفق این نسبت را رعایت کرده و از نسبت های بالا برای کسب سود به نسبت ضرر استفاده میکنند. مثلا در نسبت 1:2 معامله گر نیمی از سودی که قرار است به دست آورد، ریسک خواهد کرد.
چه میزان سرمایه را ریسک کرده اید؟
یکی از مهمترین نکات برای بررسی در چک لیست فارکس، بررسی میزان ریسکی است که معامله گران فارکس در معاملات خود آن را میپذیرند؛ یکی از دلایل از دست رفتن سرمایه در بازار فارکس، بررسی نکردن میزان ریسک معاملات در فارکس است. به طور مثال در انجام معامله ای در فارکس از اطمینان بالایی برخوردار هستید که با میزان ریسک بالا وارد معامله شده و بازار برخلاف تحلیل شما پیش رفته و حساب شما کال مارجین میشود.
حتما در چک لیست خود در معاملات فارکس میزان ریسک هر معامله را بررسی کرده و هیچوقت بیشتر از 5 درصد کل معاملات خود ریسک نکنید. این گزینه به حدی مهم است که در صورت رعایت آن با وجود ضررهای پی در پی نیز تا مدتی حساب شما پایدار مانده و حساب خود را از دست نمیدهید.
اخبار و رویدادهای مهم اقتصادی قبل از معامله
یکی از مثال مهم در چک لیست فارکس، بررسی تقویم اقتصادی فارکس قبل از هر معامله میباشد. برخی اخبار منتشر شده در بازار فارکس، اخبار مهمی هستند که در هنگام انتشار، بازار دچار نوسان بسیار شدیدی شده و ممکن است حساب شما با ضرر بزرگی مواجه شود. در این شرایط بهتر است قبل از هر معامله اخبار منتشر شده فارکس را بررسی کرده و در هنگام اخبار مهم از انجام معاملات در این لحظات جلوگیری کنید.
آیا بر استراتژی معاملات پایبند هستیم؟
پس از بررسی تمامی موارد گفته شده در چک لیست فارکس، اگر به استراتژی معاملاتی خود پایبندی ندارید، این چک لیست کمک زیادی به شما نخواهد کرد. حتما به استراتژی معاملاتی خود پایبند بوده و از انجام معاملات بر خلاف استراتژی خود جلوگیری کنید. پایبندی به استراتژی معاملاتی در بلند مدت برای شما نتیجه خوبی رقم خواهد زد.
امیدواریم از توضیحات داده شده در مورد چک لیست فارکس بهره برده باشید. این موارد از اهمیت بالایی برخوردار هستند و هرکدام میتوانند شما را به موفقیت در فارکس نزدیک تر کنند. اگر سوالی در رابطه با این موضوع دارید خوشحال میشویم تا در بخش نظرات همین صفحه در خدمت شما عزیزان باشیم.
About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد3 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
چک لیست یک تریدر موفق چجوری باید باشه؟
بر اساس توضیحات داده شده باید تمامی موارد مربوط به استراتژی شما در چک لیست قرار داده شده باشد.
حداکثر ریسکی که در یک معامله باید انجام داد چقدر است؟