الگوهای هارمونیک در بازارهای مالی

الگوهای هارمونیک یکی از پرکاربردترین و پر مشاهده ترین الگوهای میباشد که همه روزه در بازارهای مالی قابل مشاهده میباشد. این الگوها بسیار متنوع هستند و در صورت رعایت اصول و قوانین آنها، موقعیت های بسیار خوبی را برای خرید و فروش به شما میدهند. در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با الگوهای مهم هارمونیک آشنا کرده و قوانین شناسایی آنها را به شما آموزش دهیم.
فهرست مطالب
الگو هارمونیک چیست؟
الگوهای هارمونیک از جمله الگوهای موجود در نمودار بازار مالی میباشد و در استراتژی های معاملاتی استفاده میشود. از الگوهای هارمونیک به منظور پیش بینی حرکت قیمت ها استفاده شده و به معامله گر این امکان را میدهد تا روندهای بازارهای مالی را شناسایی کند. کاربرد الگوهای هارمونیک به منظور شناسایی برگشت بازار و میزان حرکت بازار میباشد. این دو کاربرد الگوهای هارمونیک بسیار ارزشمند بوده و در هر الگو میتوان این دو مورد را مشاهده کرد.
الگوهای هارمونیک بر اساس الگوهای هندسی به وجود آمده و از فیبوناچی در این الگوها در جهت ترسیم و موارد دیگر استفاده میشود. اگر با فیبوناچی آشنا نیستید توصیه میشود تا مقاله آموزش فیبوناچی را مطالعه کنید. در کل الگوی های هارمونیک بر اساس 5 نقطه به وجود آمده اند. تفاوتی که در بین الگوهای هارمونیک وجود دارد در شکل هندسی و نسبت های فیبوناچی با یکدیگر تفاوت دارند. نقاط الگوهای هارمونیک شامل : X و A و B و C و D میباشد.
انواع الگوهای هارمونیک
هر چند در ادامه به صورت تخصصی تری به الگوهای هارمونیک خواهیم پرداخت. اما پرکاربردترین الگوهای هارمونیک شامل: AB=CD ، 5.0 ، پروانه ، خرچنگ ، گارتلی، خفاش میشود. در تمامی الگوهای هارمونیک، دو نسخه صعودی و نزولی وجود دارد که با مشاهده آنها میتوان وارد معاملات خرید و فروش شد. قبل از ورود به هر معامله از طریق الگوهای هارمونیک باید به مقادیر استاندارد آن در فیبوناچی دست پیدا کرد تا الگو بدست آمده معتبر باشد. فرقی نمیکند که این الگوها در بازار فارکس، بورس تهران یا بازار ارزهای دیجیتال مشاهده شود. با مشاهده این الگوها و رعایت اصول آن میتوان از این الگوهای قدرتمند استفاده کرد.
الگوی خرچنگ Carb هارمونیک
الگوی خرچنگ یا همان Carb یکی از الگوهای محبوب در بین الگوهای هارمونیک میباشد. این الگو توسط اسکات کارنی توسعه داده شده است و او بر این باور است که این الگو، بهترین الگو هارمونیک میباشد. الگوی خرچنگ بر اساس 4 لگ یا همان پایه با نام های X-A و A-B و B-C و C-D میباشد. آقای کارنی بر این باور بود که الگوی خرچنگ در بین دیگر الگوها از ریسک به ریوارد بهتر برخوردار است و حد سودها و حد ضررهای بسیار خوبی را میدهد.
الگوی Ab=CD هارمونیک
الگوی AB=CD را میتوان پرکاربردترین الگوی هارمونیک دانست. اغلب معامله گران الگوهای هارمونیک، برای ورود به الگوهای پیچیده تر، ابتدا از این الگو آغاز کرده تا به این مباحث مسلط شوند.
الگوی گارتلی Gartley هارمونیک
الگوی گارتلی یکی از الگوهای هارمونیک میباشد که نام آن از ابداع کننده آن به نام مک کینلی گارتلی گرفته شده است. نام دیگر الگوی گارتلی 222 میباشد زیران در صفحه 222 کتاب او این الگو توضیح داده شده است. معمولا الگوی گارتلی را زمانی مشاهده میکنیم که روند کلی بازار اصلاح شده باشد. شکل الگوی گارتلی نزولی شبیه به M انگلیسی بوده و الگوی گارتلی شبیه به W انگلیسی میباشد.
الگوی خفاش Bat هارمونیک
الگوی خفاش یا همان BAT توسط اسکات کارنی شناسایی شد. الگوی خفاش مانند الگوی گارتلی بوده و یک الگوی اصلاحی است. با این الگو این امکان برای معامله گران فراهم است تا هنگامی که بازارهای مالی وارد روند اصلی خود بشوند، بتوانید در بهترین قیمت ها خرید و فروش خود را انجام دهید.
معایب الگوهای هارمونیک
در دنیای بازارهای مالی و استراتژی های آن، نمیتوان به صورت 100 درصد ادعای در مورد موفقیت کرد و قطعا هر استراتژی و سبک معاملاتی دارای نواقصی میباشد. در اینجا قصد داریم تا به نواقص الگوهای هارمونیک بپردازیم تا شما عزیزان به صورت کامل با معایب آن نیز آشنا شوید.
یکی از معایب الگوهای هارمونیک، حد ضرر های بسیار کوچک آن میباشد که معامله گران اغلب دچار استاپ هانتیگ شده و حد ضرر آنها فعال خواهد شد. یکی دیگر از معایب الگوهای هارمونیک، پیچیدگی آن ها در یادگیری است که ممکن است برای یک فرد تازه وارد به بازارهای مالی کمی زمان بر باشد.

About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد
دیدگاهتان را بنویسید