تحلیل بنیادی (فاندامنتال) فارکس چیست؟
با بحث در مورد روش های تحلیل و بررسی در بازار فارکس، معمولا دو روش تحلیل فاندامنتال و تکنیکال به ذهن معامله گران آمده و هر کدام با توجه استفاده خود نسبت به این روش های تحلیلی در فارکس، نظرات خود را در مورد جفت ارزهای فارکس اعلام میکنند. تحلیل بنیادی یا فاندامنتال در فارکس یکی از روش های محبوب در تحلیل جفت ارزهای بازار فارکس میباشد که در اینجا قصد داریم تا به صورت کامل به این روشی تحلیلی در بازار فارکس بپردازیم.
تحلیل بنیادی یا فاندامنتال چیست؟
تحلیل بنیادی یکی از روش های تحلیل در بازارهای مالی میباشد که هدف آن بررسی ارزش ذاتی سهام و یا جفت ارزهای فارکس میباشد. تحلیلگران فاندامنتال در بازار فارکس بر روی وضعیت کلی اقتصاد کشورها تمرکز داشته و به مسائل مختلف همچون: تولید ناخالص داخلی، تراز تجاری، وضعیت مشاغل و بانک های مرکزی کشور را بررسی میکنند. همچنین به سود، بدهی ها و هزینه های کشورها نیز دقت لازم را دارند.
معامله گرانی که از روش تحلیل فاندامنتال یا بنیادی در تحلیل ارزهای کشورها استفاده میکنند، با بررسی دو ارزی که در یک جفت ارز قرار دارد، وضعیت هر دو کشور را بررسی کرده و تصمیم به خرید و فروش در آن جفت ارز را میگیرند. برخلاف معامله گران تحلیل تکنیکال که بر اساس واکنش های قیمت، اقدام به خرید و فروش میکنند، معامله گران بنیادی فارکس، بر اساس اطلاعاتی که گفته شد، قدرت ارزهای موجود در جفت ارزهای فارکس را بررسی کرده و معاملات خود را بر اساس این تحلیل ها انجام میدهند.
تفاوت تحلیل تکنیکال با تحلیل فاندامنتال در فارکس
تفاوت بین تحلیل تکنیکال با فاندامنتال در فارکس از ابزارها و روش های است که معامله گران فارکس از آن جهت بررسی جفت ارزهای فارکس استفاده میکنند. در تحلیل تکنیکال معامله گران از واکنش های قیمت و گذشته بازار در نمودارهای جفت ارزها استفاده میکنند. اما در تحلیل بنیادی، معامله گران با دقت بر روی مسائل مختلف اقتصادی کشورها، اقدام به تحلیل وضعیت اقتصادی کشور مورد نظر کرده و بر اساس مشاهده قدرت و ضعف در اقتصاد آن کشور اقدام به خرید و فروش در فارکس میکنند.
تحلیل تکنیکال:
- تحلیل حرکت قیمت ها بر اساس الگوها
- دسترسی داده قیمت جفت ارزها در نمودارها
- به نمودارها وابسته است.
تحلیل فاندامنتال:
- مطالعه داده های اقتصاد برای پیش بینی قیمت
- استخراج داده های اقتصادی از تورم، نرخ بهره و تولید ناخالص داخلی
در بین معامله گران بازار فارکس برخی برای انجام تحلیل جفت ارزهای فارکس، تنها از یکی از این دو روش تحلیلی در فارکس استفاده میکنند. اما برخی معامله گران از هر دو این روش های برای تحلیل در فارکس استفاده میکنند که میتواند نتیجه خوبی برای تحلیل های انجام شده داشته باشد.
نرخ بهره در تحلیل بنیادی فارکس
یکی از شاخص های تاثیر گذار در حرکات قیمت ها در بازار فارکس، نرخ بهره میباشد که از بانک مرکزی کشورها تعیین شده و معامله گران به صورت مداوم در حال رصد خبرهای آن هستند. بانک مرکزی زمانی برای افزایش نرخ بهره تصمیم میگیرد که تورم در حال افزایش بوده و تولید ناخالص داخلی در حال افزایش است. در این شرایط بانک مرکزی با افزایش نرخ بهره، عرضه پول را کاهش داده تا تورم کاهش پیدا کند.
در مقابل هنگامی که تورم ضعیف شده و وضعیت اقتصادی کشور مناسب نباشد، بانک مرکزی به فکر کاهش نرخ بهره است که باعث افزایش وام های ارزان شده و از این طریق عرضه پول زیاد شده و تورم افزایش پیدا میکند. در تعیین نرخ بهره، بانک مرکزی به موارد خاصی دقت میکند که در اینجا معرفی میکنیم.
- تورم
- نرخ بیکاری
- تولید ناخالص داخلی (GDP)
- شاخص خرده فروشی
- و شاخص های دیگر…
تمامی این شاخص ها به بانک مرکزی کمک میکند تا بتواند در مورد تعیین نرخ بهره در آینده تصمیم گیری های بهتری داشته و بهترین تصمیم را در تعیین نرخ بهره بگیرد. در کشورهای توسعه یافته، بانک مرکزی اغلب نرخ تورم 2 درصد را برای اقتصاد خود تعیین میکند که معامله گران با بررسی این مقدار میتوانند بر تصمیم های بانک مرکزی بر تغییر نرخ بهره پیش بینی درستی داشته باشند.
برای تحلیل فاندامنتال فارکس باید اقتصاددان باشیم؟
پاسخ به این سوال قطعا خیر است. شما نیاز نیست که به صورت کامل به تمامی مباحث مربوط به اقتصادی کشورها اشراف کامل داشته و یک اقتصاد دان حرفه ای باشید. قطعا داشتن دانش اقتصادی میتواند در تحلیل های فاندامنتال بازار فارکس به شما کمک کند، اما با داشتن برخی مهارت های مربوط به تحلیل بنیادی در فارکس میتوانید بر اساس این روش تحلیل درستی در فارکس داشته باشید.
از جمله مهارت های مناسب در تحلیل بنیادی فارکس، استفاده از تقویم اقتصادی فارکس است. تقویم اقتصادی فارکس به شما این امکان را میدهد تا بتوانید تمامی رویدادهای خبر اقتصادی روز، هفته و ماه را مشاهده کنید. در تقویم های اقتصادی فارکس، تاثیر خبر بر اقتصاد کشور مورد نظر، پیش بینی مقدار شاخص و مقدار واقعی پس از انتشار خبر قرار میگیرد. از تقویم اقتصادی فارکس آکادمی مجیدی راد میتوانید تمامی خبرهای اقتصادی فارکس را در روز دلخواه مشاهده کنید.
در تقویم اقتصادی فارکس، بخشی به عنوان پیش بینی وجود دارد که توسط تحلیل گران اقتصادی انتظار دارند تا این مقدار توسط بانک مرکزی اعلام شود. به طور مثال در زمانی مشخص در تقویم اقتصادی اعلام میشود که نرخ بهره منتشر میشود. در این خبر مقدار پیش بینی تحلیل گران نیز قرار گرفته است که میتوان از این پیش بینی ها نیز در تحلیل های فاندامنتال فارکس استفاده کنید.
About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد1 Comment
Join the discussion and tell us your opinion.
چجوری باید بفهمیم از فاندامنتال استفاده کنیم یاتکنیکال