بازار رنج یا خنثی در فارکس چیست؟
یکی از سه روند موجود در بازارهای مالی، روند خنثی یا روند رنج گفته میشود که در این حالت بازار را رنج یا خنثی گفته و معامله گران بر اساس استراتژی خود با این روند معامله میکنند. بازار رنج در بازار فارکس نیز وجود داشته و در برخی از اوقات در تایم فریم های مختلف دیده میشود. روند خنثی یا بازار رنج با توجه به شرایطی که دارد، باید به نکات مهم آن توجه کرد و برخی اوقات از معاملات در آن اجتناب کرد. در این مقاله آموزشی قصد داریم تا با بررسی دقیق روند رنج، استراتژی آن را به شما عزیزان در بازار فارکس آموزش دهیم.
بازار رنج یا روند خنثی چیست؟
بازار رنج یا همان روند خنثی به حرکت قیمت در یک محدوده مشخص و به صورت افقی گفته میشود که دلیل این حرکات قیمت برابری عرضه و تقاضا در این محدوده بوده و بازار نه روند صعودی داشته و نه روند نزولی دارد. در این بازار، قیمت در مدت زمان زیادی بین حداقل و حداکثر مشخص شده حرکت میکند و به نظر میرسد که هیچ روند مشخصی در حال ادامه نیست.
معمولا دلیل ایجاد رنج در بازار مالی به دلیل عدم اطمینان از روندهای صعودی و نزولی بوده و تکلیف بازار به نحوی مشخص نیست. اغلب معامله گران از معامله در بازار رنج خودداری کرده و ترجیح میدهند که بازار روند خود را به صعودی یا نزولی تغییر دهد.
بازار رنج و خنثی در بازار فارکس
روند و بازار خنثی در تمامی بازارهای مالی بویژه بازار فارکس دیده میشود و معمولا در مواقعی رخ میدهد که حجم معاملات بسیار کم بوده و یا به نحوی یک بی اعتمادی و یا بلاتکلیفی در بازار وجود دارد. بازار رنج یکی از خطرناک ترین حالات بازار فارکس برای مبتدیان بوده و در صورت معامله در چنین بازاری ممکن است دچار ضرر و زیان شوند. دلیل آن این است که در این حالت بازار امکان تحلیل درست نداشته و مشخص نیست که روند جفت ارز فارکس به کدام سمت حرکت خواهد کرد. البته معامله گران حرفهای در بازار رنج نیز امکان کسب سود از فارکس را داشته و استراتژی های مخصوص به خود را در بازار رنج دارند.
روانشناسی بازار رنج و روند خنثی در فارکس
اگر بخواهیم با دید روانشناسی به محدودهای رنج در بازار فارکس نگاه کنیم، معمولا معامله گران با معامله در محدوده رنج انتظار خروج قیمت از این محدوده را داشته و منتظر شکل گیری روندهای صعودی یا نزولی هستند. هنگامی که قیمت امکان خروج از محدوده رنج را نداشته و انتظار معامله گران شکل نگیرد، در این حالت قیمت از محدوده حمایت یا مقاومت برگشته و تا محدوده بعدی حرکت میکند.
در چنین شرایطی موقعیت های فروش بیشتری شکل گرفته و تا محدوده حمایت حرکت میکند. این حرکات قیمت تا زمانی ادامه دارد که قیمت نتواند از محدوده حمایت یا مقاومت در بازار رنج عبور کند. هنگامی قیمت بتواند از این محدوده ها عبور کند، روند صعودی یا نزولی شکل گرفته و معامله گران بیشتری وارد معاملات خرید و فروش میشوند.
روش معامله در بازار رنج فارکس
به عنوان یک معامله گر برای معامله در روندهای خنثی و رنج در بازار فارکس باید استراتژی مخصوص به روندهای خنثی را داشته باشید. اگر دارای استراتژی هستید که بر اساس روندهای صعودی و نزولی خرید های خود را در بازار فارکس انجام میدهید، توصیه ما این است که در روندهای خنثی از انجام معاملات در بازار فارکس بپرهیزید. در روندهای خنثی بازار فارکس به دلیل پایین بودن حجم معاملات، حرکات قیمت بسیار کم و غیرقابل پیش بینی بوده و سود شما در معاملات این روندها بسیار کمتر خواهد بود. اما اگر مایل هستید تا در بازار رنج نیز، معاملات خود را در فارکس انجام دهید، توصیه میشود تا به نکات زیر توجه کنید.
- در هنگام رسیدن به محدوده حمایت خرید Buy انجام دهید.
- در هنگام رسیدن به محدوده مقاومت فروش Sell انجام دهید.
استراتژی خرید و فروش روند خنثی در بازار فارکس طبق دو نکته بالا این است که حتما تا زمان ماندن قیمت در محدوده رنج، تنها زمانی وارد معامله خرید میشویم که قیمت به محدوده حمایت رسیده و واکنش نشان دهد. همچنین برای ورود به معاملات فروش نیز باید منتظر رسیدن قیمت به محدود مقاومت شده و به آن واکنش نشان دهد.
البته ماندگاری قیمت در محدوده رنج و خنثی همیشگی نبوده و نباید انتظار برگشت از محدود حمایت و مقاومت را داشت. معمولا پس از گذشت زمان قیمت از محدوده حمایت و مقاومت در محدود رنج عبور کرده و این نکته نشان دهنده شکل گیری روندهای جدید در جفت ارزهای فارکس میباشد. در تصویر زیر استراتژی بازار رنج در بازار فارکس را مشاهده میکنید.
اندیکاتورهای بازار رنج یا خنثی در فارکس
برای انجام معاملات در محدوده رنج و خنثی در بازار فارکس اندیکاتورهای مختلفی برای پلتفرم معاملاتی متاتریدر وجود دارد. از جمله این اندیکاتورها میتوان اندیکاتور Stochastic را مثال زد که این اندیکاتور با توجه به نوسان در یک محدود 0 تا 100 میتوان زمان بازگشت قیمت از محدوده حمایت و مقاومت را در بازار رنج شناسایی کرد. همچنین از طریق اندیکاتور باند بولینگر نیز امکان شناسایی موقعیت های خرید و فروش از طریق این اندیکاتور در روند خنثی وجود دارد.
نکته مهمی که باید در رابطه با این نوع روند در فارکس بدانید این است که در صورت مبتدی بودن در فارکس بهتر است در این روند معاملهای انجام نداده و منتظر شکل گیری روندهای صعودی یا نزولی باشید. برای اینکه در روندهای خنثی معاملهای انجام ندهید بهتر است در ساعتی از روز معامله کنید که بیشتر حجم معاملات وجود دارد. برای شناسایی بهترین زمان معامله فارکس بهتر است از مقاله مربوطه استفاده کرده و سشن معاملاتی فارکس خود را انتخاب کنید.
About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد2 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
تو این محدوده فقط باید صبر کرد
سلام
بله دقیقا توصیه ما هم در مقاله بازار رنج برای مبتدیان همین استراتژی می باشد