حمایت و مقاومت در فارکس چیست؟
حمایت و مقاومت یکی از مهمترین اصول تحلیل تکنیکال در فارکس بوده و معامله گران با استفاده از حمایت ها و مقاومت ها در فارکس اقدام به معامله در این بازار جهانی ارز میکنند. این دو مفهوم به تاجران کمک میکند تا نقاط مهم در نمودار های قیمتی را شناسایی کنند و تصمیمات معاملاتی بهتری بگیرند؛ در تحلیل تکنیکال بازار فارکس انواع محدوده های حمایت و مقاومت وجود داشته که در این مقاله آموزشی از آکادمی مجیدی راد قصد داریم تا به صورت کامل به آن بپردازیم.
حمایت و مقاومت چیست؟
در تعریف هایی که از حمایت و مقاومت در فارکس میشود، حمایت را سطحی گفته میشود که قیمت پس از یک روند نزولی به این سطح رسیده و دیگر امکان عبور و ریزش بیشتر از آن را ندارد؛ در واقع نقطهای در نمودار قیمتی است که قیمت به آن میرسد و در مقابل افزایش تلاش میکند تا از ادامه روند نزولی خود جلوگیری کند و قیمت را به سمت بالا ببرد؛ حمایت همچنین به عنوان یک سطح زیرین قیمت در بازار تعریف میشود که معمولاً به عنوان یک فرصت خرید در نظر گرفته میشود.
در مورد سطح مقاومت نیز نقطهای در نمودار قیمتی است که قیمت به آن میرسد و در مقابل کاهش تلاش میکند تا از ادامه صعود خود جلوگیری کند و قیمت را به سمت پایین ببرد. مقاومت همچنین به عنوان یک سطح بالایی از قیمت در بازار تعریف میشود که معمولاً به عنوان یک فرصت فروش در نظر گرفته میشود. البته این توضیحات بیشتر برای مباحث آموزشی فارکس خوب است و نمیتوان آن را به این صورت در بازار دید.
در بازار فارکس و هر بازار مالی دیگری، به دلیل وجود سفارشات زیاد در نواحی قیمت مختلف، سطوح حمایت و مقاومت به صورت یک ناحیه است نه یک خط یا سطح صاف و باید آن را به صورت یک محدوده دید. در این محدوده ها به دلیل وجود سفارشات خرید و یا فروش، زمانی که قیمت به این نواحی رسید، با ایجاد اختلاف بین خریداران و فروشندگان، بلخره یکی از این دو گروه بر دیگر غلبه کرده و قیمت از این محدوده برگشته و یا آن عبور میکند.
انواع محدوده های حمایت و مقاومت در فارکس
- حمایت و مقاومت ثابت
- حمایت و مقاومت پویا
حمایت و مقاومت های ثابت: نواحی هستند که همیشه ثابت بوده و در آنها تغییراتی انجام نمیشود. معمولا این نواحی از اعداد رند و سطوح روانی به وجود میآید.
حمایت و مقاومت پویا: با توجه به نام آن این نواحی به صورت پویا بوده و با تغییر قیمت و زمان، این نواحی هم تغییر پیدا میکنند. این نواحی از عرضه و تقاضا پیروی کرده و با آن تغییر میکند.
حمایت و مقاومت روانی در فارکس
یکی از مهم ترین نواحی حمایت و مقاومت در فارکس، محدوده های حمایت و مقاومت روانی میباشد. برای توضیح در مورد این نوع نواحی حمایت و مقاومت حتما به این موضوع توجه کرده اید که ذهن انسان به دلیل پیچیدگی های اطراف خود همیشه سعی دارد تا مسائل و اعداد اطراف خود را ساده کند. به طور مثال شما هیچ وقت به این فکر نکرده اید که 0.8956 سیب داشته و یا 4544445266 عدد دانه برنج داشته باشید.
حمایت و مقاومت های روانی در فارکس هم به همین صورت است و معامله گران فارکس با نزدیک شدن قیمت به اعداد رند در جفت ارزها معمولا اقدام به فروش و یا خرید کرده و این اعداد را به عنوان یک محدود حمایت و مقاومت روانی خواهند دید. به طور مثال در اونس طلا(XAUUSD) در بازار فارکس هنگامی که قیمت به 1900.00 و یا 2000 دلار میرسد این محدوده به دلیل رند بودن برای معامله گران یکی محدوده حمایت و مقاومت روانی محسوب میشود.
برای بررسی محدوده های حمایت و مقاومت روانی در فارکس کافیست تا به جفت ارزهای مختلف دقت کنید. در اعدادی که دو یا سه رقم سمت راست آنها 0 وجود دارد معمولا اعداد رندی هستند که با واکنش معامله گران در این نواحی روبه رو میشوند. برای بدست آوردن محدوده های حمایت و مقاومت روانی به نمودارهای فارکس توجه کنید تا به صورت دقیق به این نواحی دست پیدا کنید.
حمایت و مقاومت خط روند در فارکس
با مطالعه و بررسی تحلیل تکنیکال کلاسیک حتما به این موضوع رسیده اید که الگوهای قیمتی به عنوان محدوده های حمایت و مقاومت عمل میکنند. در این الگوهای حمایت و مقاومت، معامله گران تا زمانی که قیمت این محدوده ها را به سمت بالا یا پایین نشکسته اند میتوان از آنها به عنوان حمایت و مقاومت استفاده کرد. در الگوهای مشابه مانند مثلث نیز به همین صورت بوده ولی باید در پیدا کردن این نوع الگوهای کمی سریع تر عمل کنید تا قیمت از این محدودها خارج نشود.
حمایت و مقاومت با مووینگ اوریج در فارکس
یکی از ابزارهای که معامله گران فارکس از آن به عنوان به دست آوردن نواحی حمایت و مقاومت فارکس استفاده میکنند، اندیکاتور مووینگ اوریج یا میانگین متحرک است. مووینگ اوریج از آنجایی که به عنوان ابزاری برای شناسایی حمایت و مقاومت کاربرد دارد معامله گران زیادی از آن برای این منظور استفاده میکنند. همچنین از این اندیکاتور برای شناسایی تغییر روندها نیز استفاده میکنند.
حمایت و مقاومت فیبوناچی در فارکس
یکی از ابزارهای پرکاربرد جهت شناسایی حمایت و مقاومت در فارکس، اندیکاتور فیبوناچی است. در این اندیکاتور، معامله گران فارکس از سطوح فیبوناچی به عنوان حمایت و مقاومت استفاده میکنند. به طور مثال در تصویر زیر سطح 61.8 به عنوان محدوده مقاومت و سطح 38.2 به عنوان حمایت عمل کرده است.
ترکیب نواحی حمایت و مقاومت
یکی از بهترین استراتژی های استفاده از محدوده های حمایت و مقاومت در فارکس، استفاده از ترکیب چند ناحیه حمایت و مقاومت در جفت ارزهای فارکس است. به طور مثال هنگامی که در مووینگ اوریج، فیبوناچی و یک عدد رند به طور همزمان ناحیه حمایت یا مقاومت را پیدا کنید، میتواند از قدرت خوبی برخوردار شود. البته باید حتما بررسی های بیشتری نیز در استراتژی خود داشته باشید تا احتمال اینکه به درستی تحلیل خود را انجام دهید بیشتر شود.
امیدواریم از توضیحات داده شده در مورد محدوده های حمایت و مقاومت در فارکس لذت برده باشید. حتما به نواحی حمایت و مقاومت به چشم یک ناحیه نگاه کنید نه یک سطح و توجه داشته باشید که این عرضه و تقاضا است که باعث حرکات قیمت میشود و نه عوامل دیگر در فارکس یا هر بازار دیگری. اگر سوالی در رابطه با این مطلب آموزشی دارید خوشحال میشویم تا در بخش نظرات این صفحه پاسخگوی شما عزیزان باشیم.
About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد2 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
یک سطح دقیق برای قرار گرفتن سطوح حمایت و مقاومت وجود دارد؟
چه روش هایی برای تعریف مناطق حمایت و مقاومت وجود داره؟