فعالان و بازیگران بازار فارکس + نقش بازیگران فارکس
بازیگران فارکس گروه های مختلف فعال در بازار فارکس هستند که در این مقاله آموزشی از آکادمی مجیدی راد قصد داریم تا به صورت کامل این بازیگران فارکس را بررسی کنیم. اهمیت دانستن گروه های فعال در بازار فارکس در این است که متوجه تاثیر هرکدام از گروه ها در نوسانات بازار فارکس شده و با بررسی آنها میتوانید در تحلیل خود از این موارد استفاده کنید. در ادامه همراه ما باشید تا فعالان بازار فارکس را به شما عزیزان معرفی کنیم.
بازیگران بازار فارکس
بازیگران اصلی بازار فارکس، بانک های تجاری جهان هستند که برای اهداف مختلفی مانند: تامین ارز مورد نیاز برای واردکنندگان و صادرکنندگان، صندوق های سرمایه گذاری و بیمه و سرمایه گذاران دیگر را انجام میدهند. در کنار انجام دستورات برای این گروه، بانک ها در فارکس در جهت کسب سود خود نیز در فارکس معامله میکنند. جالب است که بدانید، گردش مالی بانک های جهانی در فارکس، بیش از چندمیلیارد دلار در روز بوده و آنها روزانه در حال نوسان گیری از معاملات این بازار بزرگ جهانی ارز هستند.
در کنار بانک های بزرگ در فارکس، بروکرها نیز در نقش واسطه بین بانک ها و موسسات دیگر در فارکس عمل کرده و خدمات ارائه میدهند. بانک ها و بروکرهای فعال در بازار فارکس، در کنار انجام سفارشات مشتریان خود در قیمت های مورد نظر، خود این گروه نیز در جهت شکل گیری روندها و تغییرات در قیمت جفت ارزهای فارکس، اقدام میکنند که به آنها مارکت میکر یا بازار ساز در بازار فارکس میگویند.
بانک های مرکزی در بازار فارکس
بانک های مرکزی کشورهای جهان به عنوان یکی از اصلی ترین بازیگران بازار فارکس با هدفی مشخص در فارکس فعال هستند. هدف اصلی بانک های مرکزی کشورها در فارکس این است که نرخ ارز کشور خود را کنترل و ارزش آن را در رخدادهای مهم مثل بحران های اقتصادی حفظ کنند که کنترل مستقیم در بازار فارکس دارند. کنترل و دخالت بانک های مرکزی جهان در بازار فارکس به صورت مستقیم و غیرمستقیم بوده و در روش مستقیم از طریق مداخله ارزی و یا به صورت غیرمستقیم از طریق نرخ بهره انجام میشود.
دخالت و کنترل بانک های مرکزی در بازار فارکس ممکن است به صورت انفرادی و حتی گروهی اتفاق افتاده و از طریق چند بانک مرکزی در کشورهای دیگر در جهت اهداف مشترک بین دو یا چند کشور انجام شود. این کنترل و دخالت در بازار فارکس از طریق بانک های مرکزی، با هدف کسب سود از نوسانات بازار فارکس نبوده و اهداف آن ها برای موارد دیگر که در اقتصاد کشور تاثیر گذار است انجام میشود. البته با اینکه هدف بانک های مرکزی کسب سود نبوده اما به دنبال زیان هم نیستند و راهکار آنها استفاده از چند بانک بزرگ برای انجام کنترل ارز کشور خود در فارکس هستند. برترین بانک های مرکزی جهان عبارتند از:
- فدرال رزرو یا بانک مرکزی آمریکا (FED)
- بانک مرکزی اروپا ECB
- بانک مرکزی انگلیس
- بانک مرکزی ژاپن
بانک های تجاری در بازار فارکس
بانک های تجاری به عنوان یکی از بازیگران در بازار فارکس نقش انجام دهنده دستورات و خرید ارز و تبدیل آن برای مشتریان خود در بازار فارکس میباشد. به طور کلی بانک های تجاری یا بزرگ در فارکس نقش تامین ارز مورد نیاز برای مشتریان خود را داشته و در کنار آن، به صورت شخصی نیز در بازار فارکس معامله میکنند. بر خلاف بانک های مرکزی که اهداف آن ها کسب سود نیست، در بانک های بزرگ یا تجاری در فارکس در کنار ارائه خدمات به مشتریان، اهداف کسب سود نیز وجود دارد. از جمله بانک های تجاری و بزرگ فارکس عبارتند از:
- دویچه بانک آلمان
- بانک بارکلیز انگلیس
- یونیون بانک
- سیتی بانک
- بانک استاندارد چارترد
- بانک چیس
شرکت های انجام معاملات خارجی در فارکس
دسترسی این شرکت ها در بازار فارکس به عنوان یکی از بازیگران بازار فارکس به صورت مستقیم در بازار فارکس نبوده و از طریق بانک های تجاری در بازار فارکس معاملات خود را انجام میدهند. نقش این شرکت ها در رابطه با جذب سرمایه واردکنندگان و عرضه ارز صادرکنندگان را دارند.
شرکت های سرمایه گذاری در بازار فارکس
دیگر بازیگر بازار فارکس، شرکت های سرمایه گذاری هستند که وظیفه این شرکت ها مدیریت پرتفوی های سرمایه گذاری بوده و کار آنها سرمایه گذاری در شرکت های کشورهای مختلف میباشد. یکی از این شرکت ها، فانتوم مربوط به جورج سوروس میباشد.
شرکت های بروکر فارکس
بروکرهای فارکس به عنوان یکی از بازیگران بازار فارکس شناخته میشوند که نقش واسطه را بین مشتریان و بازار فارکس ایفا میکنند. درآمد بروکرهای فارکس از طریق واسطه گری در بازار فارکس بوده که به صورت کمیسیون یا اسپرد فارکس از مشتریان خود دریافت میکنند. بروکرهای فارکس از طریق شیوه های مختلف معاملات مشتریان خود را در بازار فارکس انجام میدهند که از طریق مقاله بروکرهای فارکس میتوانید به صورت کامل آن را مطالعه کنید.
معامله گران در بازار فارکس
معامله گران بازار فارکس را میتوان کوچک ترین بازیگران بازار فارکس دانست که از طریق بروکرهای فارکس اقدام به معامله در بازار فارکس میکنند. این گروه از طریق شیوه های مختلف و از طریق بروکرهای فارکس در بازار فارکس از طریق استراتژی های مختلف معامله کرده و کسب سود میکنند.
آموزش ویدیویی فعالان بازار فارکس
آکادمی مجیدی راد در دوره رایگان بازار فارکس، در چهارمین جلسه این دوره به صورت کامل در قالب یک ویدیو آموزشی فعالان بازار فارکس را برای شما آموزش داده است که به این ویدیو نیز امکان دسترسی و مشاهده آن را دارید.
About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد2 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
دویچه بانک چقد قدرتمنده من تازه درموردشون خوندم:o
بانک دویچه خیلی خاصه