آموزش الگوی مستطیل + معامله با الگوی Rectangles
الگوی مستطیل یا همان rectangle یکی از الگوهای مهم تحلیل تکنیکال است که در تمامی بازارهای مالی از فارکس گرفته تا بازار ارزهای دیجیتال قابل شناسایی میباشد. با توجه به اینکه این الگو در تمامی تایم فریم ها قابل مشاهده بوده و پر تکرار است، میتوان با یادگیری آن از این الگو سودهای خوبی را کسب کرد. در این مقاله آموزشی قصد داریم تا به صورت دقیق به این الگو پرایس اکشن پرداخته و تمامی نکات آموزشی آن را به شما عزیزان ارائه دهیم.
الگوی مستطیل چیست؟
الگوی مستطیل یکی از الگوهای تحلیل تکنیکال بوده که با دقت به نمودارها در بازارهای مالی، مثال زیادی از آن را مشاهده خواهید کرد. این الگو هنگامی مشاهده میشود که قیمت در یک محدوده با دو خط موازی از هم و افقی در حال نوسان است. خط پایین به عنوان حمایت و خط بالایی به عنوان مقاومت عمل میکند. معنی و مفهوم شکل گیری الگوی مستطیل اغلب اوقات در جهت تثبیت قیمت میباشد.
در الگوی مستطیل قیمت همان طور که گفته شد در بین این دو خط در حال نوسان میباشد. این دو خط موازی با یکدیگر هستند اما ممکن است دارای شیب بسیار کمی باشند که هر صورت این دو خط موازی خواهند بود.
الگوی مستطیل صعودی چیست؟
الگوی مستطیل صعودی یک الگوی ادامه دهنده میباشد و در یک روند صعودی شکل میگیرد. با شکل گیری این الگو در یک روند صعودی، قیمت برای مدتی در بین دو محدوده حمایت و مقاومت در نوسان خواهد بود. این دو محدوده همان طور که گفته شد، کاملا موازی با یکدیگر بوده و ممکن است کاملا افقی یا کمی شیب داشته باشند. در درون مستطیل صعودی، خریداران و فروشندگان در جنگ بوده که در انتها با برتری خریداران، قدرت به دست خریداران افتاده و محدوده مستطیل شکسته میشود. پس از شکست این محدوده قدرت خریداران بسیار افزایش پیدا کرده و روند صعودی مجدد آغاز میشود.
الگوی مستطیل نزولی چیست؟
الگوی مستطیل نزولی در یک روند نزولی شکل گرفته و قیمت وارد یک محدوده مستطیل شکل میشود. در این محدوده که دارای دو خط حمایت و مقاومت میباشد، خریداران و فروشندگان در تلاش بوده تا قدرت را از آن خود کنند. این دو خط موازی با یکدیگر است و ممکن دارای شیب و یا کاملا افقی باشند.
آموزش معامله با الگوهای مستطیل
تا اینجا با انواع الگوهای مستطیل آشنا شدهاید. در اینجا قصد داریم تا با نحوه معامله با الگوهای مستطیل آشنا شوید. استفاده از این الگو در تمامی بازارهای مالی مانند فارکس، بورس تهران و ارزهای دیجیتال یکسان بوده و تنها نیاز به نمودار جهت شناسایی این الگو میباشد.
همان طور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، ابتدا نمودار مورد نظر را باز کرده و به دنبال دو محدوده افقی و موازی با یکدیگر هستیم. در یک روند صعودی پس از توقف قیمت در یک محدوده، اولین قله شکل میگیرد. پس از آن قیمت اصلاح کرده و یک کف را شکل میدهد؛ پس از آن قیمت مجدد افزایش پیدا کرده و یک قله دیگر را تشکیل داده و پس از آن یک اصلاح و یک کف را تشکیل میدهد. با این رفتار قیمت، کم کم متوجه شکل گیری یک الگو مستطیل میشویم. هنگامی که قیمت مجددا از این کف قیمت به سمت بالا حرکت کند، متوجه ایجاد الگو مستطیل میشویم.
تا اینجا به شکل گیری الگو مستطیل پرداختیم و نحوهی شکل گیری آن را مشاهده کردیم. پس از این مرحله برای معامله این الگو، باید منتظر شکست قیمت از بالا در الگو مستطیل صعودی شویم. در الگوی مستطیل نزولی نیز باید منتظر شکست قیمت از پایین شویم.
پس از مشاهده شکست از بالا در مستطیل صعودی، میتوانیم وارد معامله خرید شویم. در مستطیل نزولی نیز پس از شکست قیمت از پایین مستطیل، میتوانید وارد معامله فروش شوید. همان طور که در مقاله مدیریت سرمایه به آن پرداختیم باید برای معامله الگوی مستطیل نیز از حدد ضرر استفاده کنید. در این الگو نیز حد ضرر را مشخص میکنیم.
برای قرار دادن حد ضرر میتوانید پس از شکست محدوده مستطیل آن را در میانه مستطیل قرار دهید. دلیل قرار دادن حد ضرر در وسط مستطیل به این خاطر میباشد که اگر حد ضرر را در نزدیکی بریک اوت یا همان شکست مستطیل قرار دهید ممکن است دچار استاپ هانتینگ شوید. همان طور که در دوره نقطه زنی در فارکس یا همان پول هوشمند گفته شد، بانک ها برای دریافت نقدینگی بیشتر اقدام به فعال کردن استاپ یا حدد ضرر معامله گران میکنند.
تعیین حد سود نیز در این الگو مشخص بوده و باید به آن پایبند باشید. برای این منظور به اندازه عرض مستطیل، حد سود خود را قرار میدهیم. همان طور که در تعیین حد ضرر مشاهده کردید، وسط مستطیل به عنوان حد ضرر بود که در اینجا حد سود به دلیل این به اندازه مستطیل بوده، دو برابر حد ضرر خواهد بود. یعنی نسبت ریسک به ریوارد در الگوی مستطیل، 1:2 خواهد بود. البته گاهی حرکت قیمت بسیار زیاد بوده و مشخص است که حرکت بیشتری را انجام خواهد داد. در این شرایط از روش های دیگر نیز میتوانید برای تعیین حد سود و خروج مناسب از معامله استفاده کنید.
استفاده از الگوی مستطیل برای معامله معمولاً با استفاده از روشهای تحلیل فنی دیگر همراه است، مانند ترکیب با شاخص های فیبوناچی، نقاط پیوت، نمادهای شمعی و سایر الگوهای قیمتی. این الگو میتواند به عنوان یکی از ابزارهای تصمیمگیری برای تعیین نقاط ورود و خروج از معاملات مورد استفاده قرار گیرد، اما همچنین نیاز به تأییدهای دیگری مانند نمادهای شمعی یا نقاط پیوت دارد تا صحت آن تأیید شود.
About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد
دیدگاهتان را بنویسید