امواج الیوت چیست؟ آموزش تئوری Elliott Wave
امواج الیوت یکی از سبک های معاملاتی محبوب در بازارهای مالی میباشد که معامله گران تحلیل تکنیکال بسیار از آن استفاده کرده و طرفداران بیشماری دارد. امواج الیوت بر اساس چندین موج حرکتی میباشد، معامله گر روندهای بازارهای مالی را پیش بینی میکند. در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را به صورت کامل با تئوری امواج الیوت آشنا کرده و نحوه معامله با آن در بازار فارکس، بورس و ارزهای دیجیتال را آموزش دهیم.
امواج الیوت چیست؟
اصطلاح “امواج الیوت” یا “الیوت ویوز” به نام تحلیلی میانجامد که بر اساس تئوری الیوت میباشد. این تئوری توسط رالف نلسون الیوت در دهه 1930 میلادی ارائه شده است. الیوت با بررسی نمودارهای قیمتی در بازارهای مالی، ادعا کرد که بازارها دارای الگوهای تکراری هستند که میتوان بر اساس آنها حرکت قیمت را پیشبینی کرد. امواج بر اساس رفتار گروهی انسان ها بوده و آن را اندازه گیری میکند. الیوت از طریق این تئوری، بازارهای مالی فعال در آن را بررسی کرده و در سال 1935 توانست از طریق این روش کف بازار را بدست آورد. بر اساس تئوری الیوت، تغییرات در بازارهای مالی از الگوهای متناوبی تشکیل شده است که به ترتیب زمانی خاصی دنبال میکنند؛ در تئوری امواج الیوت این باور وجود دارد که از طریق گذشته بازار میتوان تحلیل های خود را انجام داد و دلیل آن هم این است که قیمت ها در بازارهای مالی بر اساس یک امواج مشخص در حال حرکت هستند.
چرخه های امواج الیوت
امواج الیوت دارای چرخه های مختلفی است که این چرخه ها در دسته بندی های مختلف قرار میگیرد. در ادامه این دسته بندی ها به شرح زیر میباشد:
- سیکل بزرگ : چند قرنی
- سوپر سایکل : (40 تا 70 سال)
- چرخه : یک تا چند سال یا چند دهه
- اولیه : چند ماه تا چند سال
- متوسط : چند هفته تا چند ماه
- مینور : چند هفته
- دقیقه : روز
- Minuette : ساعت
- دقیقه فرعی : دقیقه
موج یک امواج الیوت
در قوانین مربوط موج یک الیوت اغلب این موج آشکار نبوده و شناسایی آن کار راحتی نیست. با شروع موج یک الیوت اغلب در بازارهای مالی اخبار منفی در حال انتشار بوده و روند قبلی که در پیش بوده است هنوز در جریان است. در کل در این موج احساسات منفی هنوز بر بازار حاکم بوده و اکثر معامله گران بر روی نزول بازار تاکید دارند. در این موج حجم معاملات اگر افزایش پیدا کند به حدی نیست که برای معامله گران قابل مشاهده باشد.
موج دو امواج الیوت
موج دوم امواج الیوت مربوط به اصلاح قیمت بوده و قیمت کاهش پیدا میکند. اما هرگز پایین تر از نقطه شروع موج یک الیوت نیست. در موج دوم هنوز هم اخبار منفی حاکم بر بازارهای مالی میباشد. در این موج چون اصلاح قیمت صورت گرفته و قیمت ها کاهش پیدا میکند، این توهم به معامله گرانی که فروشنده هستند، این طور القا میکند که تحلیل های آنها درست بوده و به زودی ریزش بسیار زیادی را شاهد خواهند بود. با تمامی این موارد نشانه های نیز از مثبت شدن بازار مشاهده خواهد شد. حتما به این نکته توجه داشته باشید که حجم معاملات نباید از موج یک بیشتر باشد. همچنین قیمت ها از لول 61.8 در فیبوناچی بیشتر افزایش پیدا نمیکند.
موج سوم امواج الیوت
در امواج الیوت، موج سه قدرتمندترین و بزرگترین موج میباشد. در این موج است که اخبار مثبت منتشر شده و حتی معامله گران فاندامنتال کار نیز به دنبال اخبار مثبت از اقتصاد کشورها و شرکت ها هستند. در موج سه الیوت قیمت ها افزایش پیدا کرده و اصلاح قیمت ها معمولا بسیار کم و کوچک هستند. هرچند ممکن است در اوایل این موج اخبار منفی منتشر شود اما با عبور از موج یک الیوت، احساسات مثبت به بازار حاکم شده و افراد بیشتری وارد بازار خواهند شد. در موج سه معامله گران بیشتری به بازار جذب خواهند شد.
موج چهارم امواج الیوت
در موج چهارم وقت اصلاح قیمت ها رسیده و حجم معاملات نسبت به موج سوم بسیار کاهش پیدا میکند. اگر بتوانید پایان موج چهارم را به درستی درک کنید میتوانید در بهترین نقطه وارد معامله شوید.
موج پنجم امواج الیوت
موج پنجم الیوت به عنوان آخرین مربوط در روند فعلی بازار میباشد. در این موج اخبار مثبت پشت سر هم منتشر میشود. نکته غم انگیز در این موج برای معامله گران مبتدی این است که این افراد تازه شروع به خرید کرده و اصطلاح در قله شروع به خرید میکنند. حجم معاملات در موج پنجم کمتر از موج سه میباشد. همچنین بیشتر اندیکاتورها مانند اندیکاتور RSI در این موج شروع به سیگنال واگرایی میدهند.
در موج پنجم دیگر خبری از آن صعود های عظیم در موج سه نیست و حجم معاملات کاهش پیدا کرده است. بر خلاف موج سه که معمولا توسط بزرگان بازار شکل میگیرد، در موج پنجم این صعود معمولا توسط معامله گران کوچک شکل میگیرد.
About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد
دیدگاهتان را بنویسید