فیبوناچی چیست؟ کاربرد فیبوناچی در فارکس
فیبوناچی به عنوان یکی ابزارهای تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی بویژه بازار فارکس شناخته میشود که به معامله گران این امکان را میدهد تا نقاط اصلاح قیمت و همچنین ورود و خروج به جفت ارزهای فارکس را بدست آورند. این ابزار به دلیل استفاده فراوان توسط معامله گران فارکس از اهمیت بالایی برخوردار بوده که در این مقاله آموزشی از آکادمی مجیدی راد قصد داریم تا به صورت کامل به آن بپردازیم.
فیبوناچی چیست؟
فیبوناچی سری از اعداد بوده که در سال 1201 توسط یک ریاضی دان ایتالیایی کشف شد. فیبوناچی به زبان ساده، رشتهای از اعداد بوده که بعد از اعداد 0 و 1 عدد بعدی از حاصل جمع دو عدد قبلی به دست خواهد آمد. به طور مثال در آغاز اعداد فیبوناچی عددهای 0 و 1 آغاز شده و در عدد سومی، از حاصل جمع این دو عدد، عدد 1 به وجود میآید. در زیر رشته اعداد فیبوناچی را مشاهده میکنید:
0، 1، 1، 2، 3، 5، 8، 13، 21، 34، 55، 89، 144، 233، 377، 610، 987، 1597، 2584، 4181 … تا بی نهایت ادامه دارد…
فیبوناچی در علوم و بخش های مختلفی کاربرد داشته و از طریق رابطه این اعداد، استفاده مختلفی از آن میشود. نظم اعداد در فیبوناچی حتی در طبیعت نیز دیده میشود و در دنیای واقعی بارها آنرا دیده اید. فیبوناچی را با روش های مختلفی مورد بررسی قرار میدهند. به طور مثال با تقسیم یکی از اعداد فیبوناچی با عدد بعدی خود، 0.618 بدست آمده و یا با تقسیم یک عدد فیبوناچی با دو عدد بعد از خود، عدد 0.382 بدست خواهد آمد.
نکته جالب در مورد دنباله اعداد فیبوناچی این است که هر عدد را با عدد قبلی خود تقسیم کنید، تقریبا عدد 1.618 بدست خواهد آمد. مثلا 233/144=1.618 بدست می آید. به عدد 1.618 را عدد فی نیز گفته شده و یک عدد طلایی و رمزآلود است. همان طور که گفته شد، این عدد در طبیعت نیز دیده شده و در گل ها، حیوانات و سنگ ها نیز دیده میشود.
کاربرد فیبوناچی در فارکس
کاربرد فیبوناچی در بازار فارکس در انجام تحلیل تکنیکال بوده و در نمودارهای جفت ارزهای بازار فارکس کاربرد دارد. در انجام تحلیل تکنیکال برخی از معامله گران تحلیل تکنیکال در بازار فارکس، از طریق روندهای صعودی و نزولی و اصلاح قیمت در آنها، اقدام به انجام معامله میکنند. برای شناسایی نقاط خرید در اصلاح قیمت در روندهای بازار فارکس، یکی از کاربردی ترین ابزارها برای بدست آوردن این نقاط، ابزار ترسیم فیبوناچی بوده که از طریق نرم افزار متاتریدر میتوانید آن را بر روی نمودار خود قرار داده و سطوح فیبوناچی را ترسیم کنید.
کاربرد فیبوناچی در فارکس بسیار فوق العاده بوده و معامله گران فارکس از این ابزار برای بدست آوردن نواحی حمایت و مقاومت در فارکس استفاده میکنند. از جمله مهمترین اعداد فیبوناچی در بازار فارکس ، نسبت های 23.6% ، 38.2% و 61.8% میباشند. البته نسبت های دیگر مثل %50 درصد نیز میباشد که در تحلیل های مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از فیبوناچی در تحلیل بازار فارکس دارای نکات مختلفی است که در جهت ترسیم آن در نمودارهای فارکس به این موارد باید توجه کنید:
استفاده از فیبوناچی در فارکس
اولین نکته در رابطه با استفاده از فیبوناچی در فارکس این است که قوانین ترسیم آن را در نمودارهای فارکس بدانید. برای ترسیم فیبوناچی در فارکس، ابتدا روندهای صعودی و یا نزولی را شناسایی کرده و پس از آن، بالاترین نقطه و پایین ترین نقطه روند را با استفاده از این ابزار ترسیم میکنیم. برای این منظور میتوانید در نرم افزارهای تحلیل تکنیکال مانند متاتریدر یا وبسایت تریدینگ ویو، جفت ارز یا هر سهامی که مایل هستید را انتخاب کرده و از بخش ابزارها، ابزار فیبوناچی را انتخاب کنید. پس از آن با شناسایی روند مورد نظر، ترسیم فیبوناچی، سطوح مربوط به فیبوناچی بر روی نمودار جفت ارز نمایش داده میشود.
همان طور که در بالا گفته شد، اگر اعداد فیبوناچی را بر عدد قبل خود تقسیم کنیم، تقریبا عدد 1.618 بدست خواهد آمد. همچنین در صورت تقسیم یک عدد فیبوناچی با عدد بعد خود، عدد 0.618 بدست آمده و در صورت تقسیم یک عدد فیبوناچی با دو عدد و سه عدد بعد خود تقسیم شود اعداد 0.382 و 0.236 بدست خواهد آمد. این اعداد در صورت نمایش به صورت درصدی به این صورت نمایش داده میشوند:
- 0.618 = %61.8
- 0.382 = %32.8
- 0.236 = %23.6
ابزار فیبوناچی اصلاحی یا Fibonacci retracement به شما این امکان را میدهد تا نقاط ورود و خروج در جفت ارز فارکس را مشخص کنید. در رابطه با فیبوناچی در بازار فارکس، اعداد %61.8 و %32.8 و %23.6 از اهمیت بالایی برخوردار بوده و به معامله گران تحلیل تکنیکال در فارکس این امکان را میدهد تا میزان اصلاح قیمت در جفت ارزهای فارکس را بدست آورند. روش استفاده از فیبوناچی در نمودارهای فارکس به این صورت بوده که در صورت جا ماندن از بازار میتوانید از اصلاح قیمت در جفت ارزهای فارکس از طریق ابزار فیبوناچی استفاده کنید.
برای این منظور میتوانید با بررسی های دقیق موقعیت قیمت منتظر اصلاح بوده و سطوح %61.8 و %32.8 و %23.6 را در نمودار بررسی کنید. با این روش پس از رسیدن قیمت و اصلاح آن، منتظر واکنش قیمت در این سطوح فیبوناچی میشویم تا به وسیله استراتژی خود، وارد معامله خرید و فروش شویم.
About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد1 Comment
Join the discussion and tell us your opinion.
با این که تو تمام تایم فریم ها قابل استفاده است اما بزرگترین مشکلش پیدا کردن نقطه ورود