آموزش الگوی پرچم در فارکس

الگوی پرچم یکی از الگوهای مهم در پرایس اکشن و تحلیل تکنیکال است که در بازار فارکس و دیگر بازارهای مالی به صورت مداوم قابل مشاهده است. این الگو به دلیل سادگی در استفاده و شناسایی در نمودارها، در بین معامله گران محبوب است. از این رو با یادگیری الگوی Flag Pattern میتوان از یکی از موقعیت های معاملاتی خوب در بازار فارکس بهره مند شد. در این مقاله قصد داریم تا به صورت کامل شما عزیزان را با این الگو آشنا کرده و نحوه معامله در فارکس را از طریق این الگو به شما عزیزان آموزش دهیم.
فهرست مطالب
الگوی پرچم چیست؟
الگوی پرچم یکی از الگوهای معروف و پرکاربرد پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال است که معامله گران بسیاری از آن استفاده میکنند. الگوی پرچم در دسته بندی الگوهای ادامه دهنده (Continuation Pattern) قرار میگیرد و دلیل آن هم این است که این الگو در جهت روند معامله میشود. الگوی پرچم
اجزای تشکیل دهنده الگوی پرچم
الگوی پرچم از دو بخش تشکیل شده است. اولین بخش میله یا همان دسته پرچم است و دومین بخش آن، پرچم است. اولین بخش مربوط به الگوی پرچم میله آن است. اگر در نمودارهای فارکس با بازارهای مالی دیگر توجه داشته باشید در برخی از حرکت های سریع، این حرکت ها تبدیل به میله پرچم شده و الگوی پرچم را تشکیل داده اند. با ایجاد این حرکت سریع در واقع میله پرچم ایجاد شده و الگوی ما در حال شکل گیری میباشد.
دومین بخش الگوی Flag، پرچم است. پس از ایجاد میله پرچم، قیمت در یک محدوده شروع به نوسان کرده که پرچم را شکل میدهد. در این محدوده قیمت با سقف و کف آن واکنش نشان داده و شکل یک پرچم را تشکیل میدهد.

انواع الگوی پرچم در پرایس اکشن
الگوی پرچم در دو دسته بندی الگوی پرچم صعودی و الگوی پرچم نزولی تقسیم میشود. این دو الگوی پرچم دقیقا بر خلاف یک دیگر میباشند.
الگوی پرچم نزولی (Bear Flag Pattern)
اولین نکته مهم در مورد الگوی پرچم نزولی این است که در یک روند نزولی شکل میگیرد. در یک روند نزولی پس از یک حرکت نزولی سریع، میله پرچم شکل گرفته و پس از آن یک اصطلاح قیمت شکل میگیرد. در این حرکت که قیمت به سمت بالا حرکت میکند، قیمت در یک محدوده شروع به بالا و پایین رفتن ها منظم کرده و در این محدود پرچم را شکل میدهد. برای پیدا کردن موقعیت فروش در الگوی پرچم صعودی، منظم شکست محدوده پرچم هستیم تا با تایید شکست این محدوده وارد پوزیشن فروش شویم. با توجه به اینکه الگوی پرچم یک الگوی ادامه دهنده میباشد، پس از شکست این محدوده انتظار ادامه روند نزولی را داریم.

الگوی پرچم صعودی (Bull Flag Pattern)
الگوی پرچم صعودی دقیقا برعکس الگوی پرچم نزولی میباشد. این الگو در یک روند صعودی شکل گرفته و پس از یک حرکت سریع و شارپ در نمودار قیمت، میله پرچم صعودی شکل میگیرد. پس از اینکه میله پرچم شکل گرفت، قیمت وارد اصطلاح شده و در یک محدوده ، قیمت شروع به حرکت های بالا و پایین میکند. در الگوی پرچم صعودی پس از اینکه محدوده پرچم به سمت بالا شکسته شود، موقعیت مناسب خرید شکل گرفته و وارد پوزیشن خرید میش

مزیت های الگوی پرچم چیست؟
اولین مزیت الگوی پرچم در بازارهای مالی، سادگی آن میباشد. این الگوی پرایس اکشن به دلیل اینکه به آسانی در نمودارها قابل مشاهده است با کوچکترین بررسی نمودارها شناسایی خواهد شد. همچنین الگوی پرچم از جمله الگوهای پرایس اکشن است که از درصد موفقیت خوبی برخوردار بوده و در دسته الگوهای قابل اعتماد قرار میگیرد. از جمله مزیت های دیگر الگوی پرچم میتوان به تعیین آسان حد سود و حد ضرر اشاره کرد که به دلیل مشخص بودن نقطه حد سود و حد ضرر این کار به راحتی قابل انجام است.
معامله با الگوی پرچم در فارکس
الگوی پرچم یکی از الگوهای پراستفاده در بازار فارکس است که به صورت مداوم در جفت ارزهای فارکس مشاهده میشود. یکی از مزیت های الگوی پرچم که در بالا نیز به آن اشاره شد این است که در تمامی تایم فریم ها قابل مشاهده است. الگوی پرچم چه در فارکس یا هر بازار مالی دیگر مانند بورس و ارز دیجیتال پس از یک نزول یا صعود شدید شکل میگیرد که در نمودارها به صورت مداوم قابل مشاهده است.
در اولین مرحله باید الگوی پرچم را شناسایی کنید. برای این منظور باید به دو مورد توجه داشته باشد. ارتفاع دسته پرچم و محدوده روند پرچم که مهمترین کاربرد آنها برای تعیین حد سود و حد ضرر معامله شما میباشد. یکی از روش های پر استفاده برای تعیین حد سود در الگوی پرچم استفاده از میله یا همان دسته پرچم میباشد. از این رو به اندازه میله پرچم را به عنوان حد سود در نظر میگیریم. همچنین برای تعیین حد ضرر نیز پایین تر از آخرین نقطه روند پرچم را به عنوان حد ضرر در نظر گرفته و یا چند پیپ پایین از آن حد ضرر را قرار میدهیم.

About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد
دیدگاهتان را بنویسید