آموزش الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال Triangle
الگوی مثلث یا همان Triangle تری انگل، یکی از الگوهای محبوب در بازارهای مالی میباشد که اگر با دقت بیشتری به نمودارها نگاه کنید، این الگو را مشاهده خواهید کرد. این الگو دارای قوانین خاصی بوده که در جهت معامله با آن باید به این موارد مسلط باشید. همچنین این الگو دارای انواع مختلفی میباشد که روندهای نزولی و صعودی این این موارد میتوانید در خرید و فروش های بازارهای مالی مختلف مانند فارکس، بورس تهران و ارزهای دیجیتال استفاده کنید. برای یادگیری الگوی مثلث در ادامه با ما همراه باشید.
الگوی مثلث Triangle چیست؟
الگوی مثلث(Triangle) یکی از الگوهای محبوب در تحلیل تکنیکال میباشد که در دسته الگوهای ادامه دهنده قرار دارد. الگوهای ادامه دهنده به این معنی هستند که پس از تشکیل الگوی مثلث، روند قبلی ادامه پیدا خواهد کرد. طبق قانون شکل گیری الگوی مثلث، در این الگو باید به حداقل 5 نقطه حمایت و مقاومت برخورد داشته باشد تا این الگو شکل گرفته باشد. با لمس محدوده های حمایت و مقاومت در این الگو، کم کم این محدوده فشرده تر شده و جنگی بین خریداران و فروشندگان شکل میگیرد.
آموزش الگوی مثلث صعودی
همان طور که از نام آن پیداس، الگوی مثلث صعودی یک الگوی صعودی بوده و در روندهای صعودی شکل میگیرد. از آنجایی که الگوی مثلث یک الگوی ادامه دهنده است، با شکل گیری الگوی مثلث صعودی و کامل شدن آن، انتظار ادامه روند صعودی را خواهیم داشت. در الگوی مثلث صعودی با افزایش قیمت ها، مقاومت پیش رو امکان عبور قیمت و ادامه روند صعودی را نمیدهد.
در الگوی مثلث صعودی دو خط به عنوان حمایت و مقاومت وجود دارند که قیمت در بین این خطوط در حرکت میباشد؛ خط بالایی به عنوان مقاومت و خط پایین به عنوان حمایت در نظر گرفته میشود. خط بالایی که مقاومت این الگو میباشد تقریبا افقی و صاف بوده، اما خط حمایت یا همان پایینی کمی دارای شیب صعودی بوده و این الگو را تشکیل میدهد.
آموزش الگوی مثلث نزولی
الگوی مثلث نزولی نیز یکی از الگوهای مثلث بوده و در روندهای نزولی شکل میگیرد. همان طور که گفته شد این الگو یک الگوی ادامه دهنده بوده و با تکمیل این الگو، روند نزولی ادامه پیدا میکند. با ورود قیمت در الگوی مثلث نزولی، وجود حمایت در این الگو اجازه حرکت نزولی را به قیمت نداده و قیمت در این محدوده و در بین محدوده حمایت و مقاومت حرکت میکند.
در الگوی مثلث نزولی نیز دو خط حمایت و مقاومت وجود دارد. در این الگو نیز خط بالایی به عنوان مقاومت و خط پایینی به عنوان حمایت در نظر گرفته میشود. بر خلاف الگوی مثلث صعودی، در این الگو خط حمایت تقریبا افقی، صاف و بدون شیب میباشد. اما خط مقاومت دارای شیب نزولی بوده و این الگو را تشکیل میدهد.
آموزش الگوی مثلث متقارن
الگوی مثلث متقارن یک الگوی تثبیت میباشد و به این معنی است که گاهی ممکن است در جهت روند بوده و روند را ادامه دهد و گاهی ممکن است باعث بازگشت روند شود. حرکت قیمت در مثلث متقارن تا راس آن در حرکت خواهد بود و تا زمانی که قیمت از یک طرف آن خارج شود ادامه پیدا میکند. با شکست قیمت در سمت نزولی یا صعودی، قیمت پایدار شده و روند حرکت قیمت شکل میگیرد. همان طور که توضیح داده شد بر خلاف دو الگوی قبلی، در الگوی مثلث متقارن، شکست قیمت ممکن است در هر دو طرف شکل گرفته و انجام شود.
الگوی مثلث متقارن ممکن است در چند تایم فریم مشاهده شود، اما نکته مهم این است که الگوی مثلث متقارن در تایم فریم بالاتر ملاک شما باشد و اعتبار بیشتری به آن بدهید. تفاوت دیگر الگوی متقارن نسبت به دو الگو قبلی نیز مربوط به شیب خط ها بوده که در این الگو هر دو خط تقریبا با یک شیب و نزدیک به هم در حال حرکت میباشند. حمایت و مقاومت های این الگو خیلی شبیه به هم بوده و شیب های برابری دارند.
آموزش معامله با الگوی مثلث در فارکس
این روش معامله در الگوی مثلث فرقی نمیکند در بازار فارکس، بورس تهران یا حتی بازار ارزهای دیجیتال باشد. در هر صورت در هر بازاری که دارای نمودار میباشد قابل معامله خواهد بود. یکی از روش های معامله با الگوی مثلث، روش معامله از طریق بریک اوت یا همان شکست میباشد. در هر سه نوع الگوی مثلث در صورت مشاهده این شکست، امکان معامله وجود دارد.
هنگامی که در این الگوها قیمت خط بالایی یا پایینی را شکسته و از آن عبور میکند. تصمیم ما برای خرید و فروش در این ناحیه ها باید هرچه سریعتر و با بررسی کامل انجام شود. در الگوی مثلث صعودی، هنگامی که مقاومت شکسته شود، باید وارد معامله خرید شده و برای تعیین حد ضرر میتوان آن را زیر خط مقاومت قرار داد. همچنین در الگوی مثلث نزولی، پس از شکست حمایت و خط پایینی، میتوان وارد معامله فروش شد و حد ضرر خود را بالاتر از خط حمایت که آن را شکسته قرار داد.
About محسن مجیدی راد
معامله گر و مدرس آکادمی مجیدی راد با یک دهه تجربه در بازار فارکس ، بورس و ارزهای دیجیتال دارای مدرک DBA و POST DBA
More Posts by محسن مجیدی راد
دیدگاهتان را بنویسید